Fizetési megoldás
TOP termékek
Szűrés
Rendelhető
Receptre
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
0
2
9
9
0
8
2
Hogyan tudjuk alaposan megtisztítani a fogszabályozó készüléket. Milyen eszközöket ajánlanak a fogorvosok?
2021.07.13 08:00

Miért fontos a fogszabályozó tisztítása?

Ön, esetleg gyermeke fogszabályozó készüléket visel?

Érdemes odafigyelnie tisztítására,hogy megelőzze a későbbi problémákat!

A fogszabályozó sok bosszúságot okoz a fiataloknak, kellemetlenül érzik magukat, frusztrációt válthat ki. Ám annál nagyobb kellemetlenség, amikor egy ételdarab beakad a fogszabályozóba – ezért nagyon fontos megtanulni a fogszabályozó helyes tisztítását.

Tudta?A nem megfelelő ápolás sajnos nagy bajokat okozhat hosszú és rövid távon egyaránt.

A rendszeres fogszabályozó kezelés csak az első lépés a fogszabályozó tisztántartásában, emellett napi rendszerességű törődést és odafigyelést igényel. Folyamatos ápolás szükséges, hiszen a nehezen elérhető helyeken fogszuvasodás és fogkő alakulhat ki. A fogzománc megerősítése nagyon fontos a fogszabályozó hordása előtt, és közben is, a nehéz fém – vagy műanyag – meggyengíti a zománcot a hónapok alatt.

Nagyon fontos beszerezni egy speciális fogkefét, amely kimondottan a fogszabályozó készülék tisztítására lett kialakítva.Rövid kis filmünkben láthatja,hogyan tisztithatja hatékonyan a fogszabályozó készüléket.

Ide kattintva  találhat néhány speciális hagyományos ortho fogszabályozós fogkefét.

Kiegészitésként Fogköztisztító eszközök,speciális fogselyem Oral-B Superfloss fogselyem  használatát is ajánlják a fogorvosok a fogszabályozó készülék tisztítására.

és emellé egy hozzávaló, speciális fogkrémetvalamint szájvizet (Listerine) is célszerü párosítani. Sok esetben ajánlott a heti egyszer használatos fogászati zselé, amely tisztít, fertőtlenít és védi a zománcot.

Sok termékcsalád rendelkezik már ilyen készítményekkel, ám ajánlatos olyan termékeket választani, amelyeket kimondottan a fogszabályozó készülékek tisztitására fejlesztettek ki. Ilyen például az Oral-B és a MaxiCare termékcsalád, amely több fogápolási eszközt kínál.

Valamint megfontolandó elektromos fogkefére váltani. A legjobb minőségű szájápolási termékeket forgalmazó cégek mint az Oral-B már kialakítottak fogszabályóhoz tökéletesen passzoló elektromos fogkefe fejeket (Oral-B Ortho pótkefe), amelyek kímélik a fogszabályozó szerkezetét, mégis hatékonyan tisztítják a nehezen elérhető helyeket is.

 

Nálunk mindezeket a fogszabályozó készülékek tisztításához szükséges eszközök széles választékát megvásárolhatja, sőt, Magyarországon azon kevés üzletek közé tartozunk, akik a fogszabályozó készülékek tisztításához szükséges minden eszközt kínáljuk,köztük az ortho fogszabályozós elektromos fogkefe fejeket fogszabályozó készüléket viselőknek.

A kivehető fogszabályozók megfelelő ápolásáról sem szabad megfeledkezni, ezeket rendszeresen le kell fertőtleníteni a megfelelő szájhigiénia miatt.

Érdemes termékeink között körbe nézni, rengeteg egyedi speciális termék megtalálható nálunk, amelyek egyedi igényekre specializálódnak.

Webáruház készítés